19-10-13 Årets seminarieresa till Tyskland

På bussresorna fick vi höra spännande berättelser från flera av våra medresenärer, alltifrån OS äventyr, domartips, ungdomssatsningar och andra spännande hästrelaterade livsberättelser.

I år gick seminarieresan till Düsseldorf och Munster i Tyskland 11–13 oktober 2019. Det var mycket planering och förberedelser innan resan, men så kul när vi äntligen kom iväg. När vi landade i Tyskland väntade bussen på flygplatsen och vi åkte direkt till dressyrryttaren Therese Nilshagen, hon tog emot oss utanför lite försenade och bjöd på fika på läktaren och vi fick se hennes fina mjuka ridning på hingstar på olika utbildningsnivåer och hon berättade hur hon utbildade hingstarna, de verkade mycket lugna och harmoniska och gick på fina hjälper. Under rundvandringen fick vi se anläggningen, som var välplanerad och det var flera kända hingstar i stallet samt även Thereses tävlingskompis Dante Weltino (till höger på fotona), det var en mycket trevlig och givande kväll, Therese gav oss många tips om hur hon utbildar hästar, med mjuka och fina hjälper, och på hästens villkor. Tillbaka till hotellet i Munster åt vi en sen, men god middagsbuffé.

+

På bussresorna fick vi höra spännande berättelser från flera av våra medresenärer, alltifrån OS äventyr, domartips, ungdomssatsningar och andra spännande hästrelaterade livsberättelser.

Patrik Kittel. Lördagen var det i stort sett heldag hos Patrik Kittel, det var vackert väder och vi fick först en rundvandring på anläggningen, sen bjöds det på en god lunch i ridhuset och efter det fick vi se Patrik både rida och instruera, och vi fick med oss många bra tips på övningar, vi fick även här se hästar på olika utbildningsnivåer. Patrik har byggt upp en fantastisk anläggning och har många fina hästar i träning. Vi har stor anledning att vara stolta över våra dressyrryttare i Tyskland, de har verkligen mycket att ge och så fint av dem att ta sig tid att dela med sig till oss. På kvällen tog vi en promenad till ett ställe där vi åt en 3-rätters middag på en fin restaurang vid en sjö centralt i Munster.

Söndagen var det sista besöket på MacLeans Reitsport, de arbetade mycket med ”problem” hästar, inridning och markarbete, de visade hur de arbetar med hästarna för hand, men även uppsuttet på en häst som tävlade Grand Prix.

Hela helgen var helt underbar och vi kom nog alla hem med nya idéer och ny energi, tack alla bör att ni som var med och tillsammans gjorde detta till en mycket kul resa!
Vid penna Marianne