Nominering av 2021-års dressyrtränare

Från 12 december – 15 januari har ni möjlighet att nominera till årets dressyrtränare.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årsmöte 24 februari 2021

ÅRSMÖTE Den 24 februari Kl 20 håller SDK årsmöte digitalt. Obs ny tid!

Vi har mailat ut årsmöteshandlingar till våra medlemmar. Önskar du delta så anmäl dig i förväg, senast 21 februari så sänder vi en länk för att kunna delta.

Har du frågor du vill att vi ska ta upp så maila dem till oss senast on 17 februari. Du anmäler dig genom att maila till info@dressyrtranarklubben.se. Var uppmärksam på att du sedan får en möteslänk.

Välkomna!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årets tränare 2020 Soffi Flemming Tärnström

En glad Soffi Fleming Tärnström mottog sitt Dressyrtränarpris på att vackert men kyligt Strömsholm. Prisutdelare var Lottie Mattson från SDK och Emelie Brolin från Ridsportförbundets Dressyrkommitté.

Motivering Dressyrtränarpriset 2020:”Med en alldeles speciell tränarnärvaro, ett djup i sin kunskap, ett stort engagemang och med odiskutabel ärlighet undervisar Soffi sina elever. Det systematiska träningssystem Soffi lägger upp för ett ekipage är en trygg väg till framgång. Soffi finns till hands för sina elever i med och motgång både som tränare, tävlingscoach och i samtal. Helt enkelt en tränare att räkna med! Soffi sätter alltid hästens välmående främst genom att hon på djupet förstår varje hästs möjligheter och begränsningar. Soffi skapar ett avspänt inlärningsklimat för både häst och ryttare oavsett ålder och nivå. Elever och hästar trivs, presterar och blir sitt bästa jag. Soffi är en genuin hästmänniska, ryttare och tränare och har själv utbildat och tävlat många hästar på alla nivåer, från unghäst till Grand Prix. Soffi har därmed en tydlig helhets- och målbild av hur dressyr, i sin bästa form, ska gå till. Soffi är ett föredöme och en enastående förebild för andra i sporten, helt enkelt en stor källa till inspiration!”SDK och DK gratulerar 2020 års Dressyrtränare ! 💐

Soffi Flemming Tärnström
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nyhetsbrev och Faktura

Nu har alla medlemmar fått ett Nyhetsbrev och en faktura för 2021 i mailen, hör av er om ni inte hittar något nyhetsbrev (info@dressyrtranarklubben.se.

God Jul och Gott Nytt År önskar Styrelsen

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

20-02-22 Årsmöte i Gothia Tower i samband med GHS, Kyra Kyrklund är inbjuden som talare.

Årsmöte enligt stadgar och ny styrelse tillsattes, i år blev också styrelsen fulltalig.
Styrelsen består nu av :
Ordinarie Anna Hedbys (ordförande), Lottie Mattsson (vice ordförande), Astrid Lamprecht(Kassör), Kerstin Brusewitz, Marianne Höglind Björk, Peter Lilja, Christin Alm, Tundi Andersson
Suppleanter: Anne-Karin Klinge, Kajsa Boström.
Kyra Kyrklund var inbjuden som talare på årsmötet och hon berättade om hur hon tränade olika ekipage speciellt några som vi fick se i Scandinavium. Dessutom pratade hon om vad man skulle tänka på i sin tränarroll när man ”tar över” andras ekipage, hon tryckte på att man alltid skulle ära tidigare tränare.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

20-02-21 Utdelning av 2019 års dressyrtränarpris till Kerstin André på GHS

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

19-12-22 Utskick av Infobladet 2019

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

19-10-13 Årets seminarieresa till Tyskland

På bussresorna fick vi höra spännande berättelser från flera av våra medresenärer, alltifrån OS äventyr, domartips, ungdomssatsningar och andra spännande hästrelaterade livsberättelser.

I år gick seminarieresan till Düsseldorf och Munster i Tyskland 11–13 oktober 2019. Det var mycket planering och förberedelser innan resan, men så kul när vi äntligen kom iväg. När vi landade i Tyskland väntade bussen på flygplatsen och vi åkte direkt till dressyrryttaren Therese Nilshagen, hon tog emot oss utanför lite försenade och bjöd på fika på läktaren och vi fick se hennes fina mjuka ridning på hingstar på olika utbildningsnivåer och hon berättade hur hon utbildade hingstarna, de verkade mycket lugna och harmoniska och gick på fina hjälper. Under rundvandringen fick vi se anläggningen, som var välplanerad och det var flera kända hingstar i stallet samt även Thereses tävlingskompis Dante Weltino (till höger på fotona), det var en mycket trevlig och givande kväll, Therese gav oss många tips om hur hon utbildar hästar, med mjuka och fina hjälper, och på hästens villkor. Tillbaka till hotellet i Munster åt vi en sen, men god middagsbuffé.

+

På bussresorna fick vi höra spännande berättelser från flera av våra medresenärer, alltifrån OS äventyr, domartips, ungdomssatsningar och andra spännande hästrelaterade livsberättelser.

Patrik Kittel. Lördagen var det i stort sett heldag hos Patrik Kittel, det var vackert väder och vi fick först en rundvandring på anläggningen, sen bjöds det på en god lunch i ridhuset och efter det fick vi se Patrik både rida och instruera, och vi fick med oss många bra tips på övningar, vi fick även här se hästar på olika utbildningsnivåer. Patrik har byggt upp en fantastisk anläggning och har många fina hästar i träning. Vi har stor anledning att vara stolta över våra dressyrryttare i Tyskland, de har verkligen mycket att ge och så fint av dem att ta sig tid att dela med sig till oss. På kvällen tog vi en promenad till ett ställe där vi åt en 3-rätters middag på en fin restaurang vid en sjö centralt i Munster.

Söndagen var det sista besöket på MacLeans Reitsport, de arbetade mycket med ”problem” hästar, inridning och markarbete, de visade hur de arbetar med hästarna för hand, men även uppsuttet på en häst som tävlade Grand Prix.

Hela helgen var helt underbar och vi kom nog alla hem med nya idéer och ny energi, tack alla bör att ni som var med och tillsammans gjorde detta till en mycket kul resa!
Vid penna Marianne

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Falsterbo 2019

Vi träffas och minglar en stund på Falsterbo horseshow

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar