Christina Strand

Christina har med begränsade resurser, men med en stark vilja och stor målmedvetenhet, lyckats få fram tre GP-ekipage i lilla Björklidens Ryttarsällskap. Detta har hon lyckats med genom att motivera sina elever till fokuserad och regelbunden träning. De här ryttarna har gått från Lätt B till GP, och dessutom på hästar som inte köptes för en förmögenhet.

Förutom dessa tre har hon många elever på alla nivåer som hon med sitt engagemang och långa erfarenhet hjälpt att utveckla sina ridkunskaper och att förbättra sina tävlingsresultat.

Alltid peppande och alltid lösningsorienterad!

Anna Hedbys

Anna sätter alltid hästens bästa först och är noggrann med att det inte hoppas över några grunder. Anna har hjälpt ryttare till landslagsnivå, från ponny till ridhäst.
Anna har vunnit lag-SM som lagledare, stått som tränare på olika internationella arenor runtom i Europa och är kunnig på att hjälpa sina elever att prestera när det gäller och vet vad som krävs för att toppa inför mästerskap.
En genuint engagerad och omtänksam tränare till ryttare på alla nivåer, från ponny-LC till Grand Prix.
Anna är alltid en glad och positiv person som sprider glädje runt sig på tävlingsplatser där man ofta träffar på henne.

Soffi Flemming Tärnström

Med en alldeles speciell tränarnärvaro, ett djup i sin kunskap, ett stort engagemang och med odiskutabel ärlighet undervisar Soffi sina elever. Det systematiska träningssystem Soffi lägger upp för ett ekipage är en trygg väg till framgång. Soffi finns till hands för sina elever i med och motgång både som tränare, tävlingscoach och i samtal. Helt enkelt en tränare att räkna med!
Soffi sätter alltid hästens välmående främst genom att hon på djupet förstår varje hästs möjligheter och begränsningar. Soffi skapar ett avspänt inlärningsklimat för både häst och ryttare oavsett ålder och nivå. Elever och hästar trivs, presterar och blir sitt bästa jag. Soffi är en genuin hästmänniska, ryttare och tränare och har själv utbildat och tävlat många hästar på alla nivåer, från unghäst till Grand Prix. Soffi har därmed en tydlig helhets- och målbild av hur dressyr, i sin bästa form, ska gå till. Soffi är ett föredöme och en enastående förebild för andra i sporten, helt enkelt en stor källa till inspiration!

Johanna Aspnäs

Johanna har under flera år inspirerat många ungdomar att nå den absoluta toppen. År efter år har hon haft flera av sina elever med i ungdomstrupperna och den absoluta toppen inom Svensk ponnydressyr.

2013 tog ”Johannas lag” Willands Lag SM guld för 10:e året i rad.

Johannas engagemang visas genom att hon följer med alla sina elever på nationella och internationella tävlingar under hela året. Detta gör att både barn/ungdomar och föräldrar alltid känner sig trygga på tävlingarna då Johanna är närvarande med sitt norrländska lugn. Johanna har dessutom förmågan att skapa en gemenskap mellan alla sina elever och lär dem också att stötta varandra och glädjas med varandras framgångar.

Cecilia Kristoffersen

Motivering:
För sitt ”helhetskoncept” med unga ryttare från ponny upp till Young Riders på häst.
En bra ”plantskola” för lovande och talangfulla ryttare!
Förmågan att lära de unga ryttarna grunderna och korrekt ridning under ponnyperioden och därefter överföra det till ridingen på stor häst.
För sitt engagemang för ekipagen och sporten.

Kerstin André

Motivering: Kerstin är mycket hängiven i sin tränarroll. Hon har ett mycket stort engagemang för sina ekipage på så väl tävling som träning. Kerstin har tränat ekipage som tävlat framgångsrikt med topplaceringar på årgångstävlingar för unghästar och klasser till och med Grand Prix både nationellt och internationellt. 

Louise Nathorst

Motivering: En mångårig högklassig tränarverksamhet har fört många ekipage upp på Grand Prix nivå. Ett lysande exempel är det nära samarbetet med Tinne Vilhelmsson Silvén, som med en imponerande meritlista nu ligger i världscupens absoluta topp. 
Lussan har i hög grad bidragit till att Sverige under 2011 hade ett stort antal startande på Grand Prix nivå, större än någonsin!
Lussan stöder med stor skicklighet ryttare med varierande förutsättningar på deras väg mot topplaceringar inom nationell och internationell dressyr. Hon har varit och är som tränare ett gott föredöme med sin kunskap, erfarenhet och sitt starka engagemang för sina elever.

Jan Brink

Motivering: Jans engagerande roll som ungdomstränare har gett mycket bra resultat de senaste åren både nationellt och internationellt. Genom sin perfektionism ger han hela bilden till sina elever om vad som krävs för den yttersta eliten. Allt från den tekniska träningen och den mentala tävlingsförberedelsen, till putsning av stövlar och övriga detaljer i helheten. 

Jan har genom sitt engagemang lyft fram och synliggjort tränarrollen vid en ryttares framgång. Han är i stor skala delaktig i många ryttare och tränares utveckling runt om i Sverige genom att dela med sig av sina erfarenheter i artiklar och böcker. 

Patrik Kittel

Patrik har inte bara befäst sitt namn inom den absoluta världstoppen som ryttare de senaste åren utan nu även som tränare!
Patrik har bland många framgångar med sina elever under föregående år framförallt tagit sin elev Jeanna Högberg till en plats i det Svenska VM laget.

Genom sin förmåga att hålla en positiv anda i sin mycket exakta undervisning inspireras hans elever till stordåd, ofta över deras egna förväntningar.

Patrik är inte bara en hängiven och noggrann tränare på banan utan lägger även stor del av sitt engagemang i helheten.
Att hjälpa sina elever att matcha sina hästar rätt under ett tävlingsår är en självklarhet för Patrik.

Patrik har under de senaste åren varit mycket generös med sin kunskap och delat med sig i ett otal clinics runt om i landet.
Dessutom har Patrik gjort succé med sina kommentarer som testryttare vid Swede Horse, där publiken kunnat på ett enkelt sätt fått ta del av Patriks system och tänk!

Liane Wachtmeister

Motivering:
Liane är A-tränaren i dressyr som med sin långa erfarenhet och sitt enorma engagemang för Svensk Dressyr vägleder sina elever med en stor kunskap. 
Liane har utmärkt sig de sista åren som tränare för plantskolan som tar sig an unga talanger och ger dessa ungdomar träning och teamkänsla.
Liane rider själv på Grand Prix-nivå vilket håller henne ständigt uppdaterad med vad som sker i den nationella och internationella tävlingsvärlden och vad som krävs för att hennes elever ska lyckas.
Liane sätter alltid hästens bästa i fokus och förmedlar därmed en god hästhållning till sina elever